Zwemmen bij strand Nijstad Hoogeveen

Zwemplas Nijstad of strand Nijstad Hoogeveen is voor ons de dichtstbijzijnde zwemplas. Het is een voormalige zandwinning en bestaat ook nog niet zo lang. Wat wij jammer vinden is dat je vanaf 22 °C entree moet betalen. Eind mei toen eindelijk het warme weer eraan kwam was het een mooi moment om eens te zwemmen in deze zwemplas.

Laat ik eerst even uitleggen waarom wij het zo jammer vinden dat je er entree voor moet betalen. Vanaf de weg kan je deze redelijk grote zwemplas al zien en het oogt voor ons niet zo aantrekkelijk. Het is allemaal nog heel kaal (lees geen bomen) en dat is ook logisch aangezien het net een nieuwe zwemplas is.

Het lokt ons dan niet om hier een hele dag in de brandende zon te liggen als er helemaal geen schaduw is. Voor een snelle frisse duik lijkt het me wel heerlijk, maar daar gaan wij geen entree voor betalen, dat vinden we een beetje zonde.

Nijstad Hoogeveen

Ze maken er wel een mooie plek van met vele verschillende activiteiten. Rondom de zwemplas worden gigantische bungalows geplaatst en bij het strand heb je Paviljoen Nijstad waar je wat kunt eten en drinken.

Er worden het hele jaar door verschillende fitness lessen gegeven en je kunt er ook duiken.

zwemmen strand nijstad hoogeveen
Het mooi aangelegde strand met op de achtergrond het imposante paviljoen Nijstad

Strand Nijstad

Natuurlijk waren we wel een keer nieuwsgierig om een keer te testen hoe het er nu echt is. Toen na het tegenvallende weer in Mei het eindelijk de goede kant op ging was er een mooie kans. De eerste zaterdag viel het weer toch nog een beetje tegen en gingen we niet naar de Ieberenplas.

In plaats daarvan gingen we wandelen op de vam berg. We hadden wel zwemkleren meegenomen voor de zekerheid. Aan het eind van de middag brak de zon toch nog door en besloten we op de terugweg even langs strand Nijstad Hoogeveen te gaan.

Het was nog onder 22°C dus een mooi moment. Het is heel anders dan de zwemplassen waar we anders komen en je snapt ook wel waarom ze entree willen vragen. Het ziet er allemaal wat hipper, moderner en strakker uit. Deze zwemplas is dan ook vooral wat populairder onder de jongeren.

Zwemmen bij Nijstad

We kwamen natuurlijk om even een frisse duik te nemen. Het is diep water en wel redelijk helder, niet zo helder als Engelgaarde. Het is zeker wel een heerlijk plekje om te zwemmen en door de grootte en diepte vind ik het zelf altijd extra leuk, dat maakt het iets spannender om ver te zwemmen.

We hebben allebei even een tijdje gezwommen en na een uurtje gingen we weer naar huis. De jongens waren de hele tijd leuk aan het spelen op een wind surf speel ding. Heerlijk om ze daar zelfbedachte avonturen op te zien beleven.

zwemplas nijstad hoogeveen
Mooi groot zwemwater met op de achtergrond gebouwde en nog af te bouwen bungalows.

Onze ervaring bij strand Nijstad Hoogeveen

Voor een snelle frisse duik zou het een perfecte plek voor ons zijn. Het is op de fiets nog net leuk te doen en dan zou tegen de avond of in de ochtend even snel een duikje nemen wel heel aantrekkelijk zijn.

Daar gewoon een dagje zitten is voor ons niet weggelegd, daar is het voor ons niet zo aantrekkelijk voor. Wij houden toch van iets meer in de natuur en wat meer rust. Als we dus een lekker dagje aan het water willen zitten dan gaan we liever ietsje verder weg naar een zwemplas die veel meer bij ons past.

zwemmen strand nijstad hoogeveen surf
De jongens hebben zich hier echt prima mee vermaakt bij strand Nijstad Hoogeveen

We zaten er misschien nog wel aan te denken om een abonnement bij strand Nijstad te nemen zodat we er op rustige tijden in de avond of ochtend wel even lekker een stukje kunnen zwemmen. Als we daar nou heel veel gebruik van zullen maken is dat het ons ook wel waard. De afgelopen weken hebben we dat echter ook gedaan bij Schoonhoven wat net een paar minuutjes verder is. Dat bevalt ons tot nu toe ook wel heel goed, daar gaan we dan tegen het eind van de dag naartoe en nemen we wat avondeten mee. Dan is het daar ook lekker rustig waar wij uiteraard van houden.

Ik denk dan Nijstad Hoogeveen nog veel mooier zal worden en het voor de meeste mensen en vooral jongeren een geweldige plek is. Wij zijn alleen niet echt de doelgroep en dat is prima.

Update: Inmiddels hebben we wel een abonnement genomen op Nijstad waar we zeker gen spijt van hebben, lees hier meer.

Kijk ook eens bij mijn top 4 van zwemplassen in Drenthe.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *