Instructie: Installatie airlift techniek zwemvijver(ebook)

Hierin leg ik uit hoe je het airlift systeem gebruikt in de zwemvijvers op dezelfde manier als ik dat ook gebruik bij het aanleggen. LET OP: Dit leg ik ook uit in mijn Ebook: Zelf een zwemvijver maken. Deze instructie is voor mensen die alleen willen weten hoe de techniek werkt.

Deze instructie bevat 6 pagina’s met de volgende onderdelen:

 • Materialenlijst
 • Opbouw plantenfilter
 • Plaatsing drainagebuizen
 • Plaatsing luchtleiding
 • Installatie lucht ringleiding

Dit leg ik uit door middel van tekst en schematische tekeningen.

Door op de knop hierboven te drukken wordt je naar een ideal betaalpagina gestuurd. Na betaling kan je het product downloaden.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

8 reacties op “Instructie: Installatie airlift techniek zwemvijver(ebook)

 1. Leuk en interessant Ebook! Aangeschaft om de techniek nog wat beter te begrijpen. Duidelijk geschreven, goede afbeeldingen! Op dit moment overigens nog geen concrete plannen voor een zwemvijver. Het lijkt mij wel een leuk project met hopelijk gaaf resultaat, maar mijn vrouw is nog niet helemaal overtuigd. Als ik het samen met mijn zoon ga doen als zijnde vader-zoon-project, krijg ik het er misschien wel doorheen :D. De video over dat er geen muggen komen in de zwemvijver helpt trouwens ook in de goede richting (een van de angsten van mijn vrouw). Wordt wellicht vervolgd. Cheerz!

  1. Dat is heel mooi om te horen, dankjewel en succes met je vrouw overtuigen. Ik weet zeker dat ze er geen spijt van zal krijgen.

 2. Ik heb de luchtfilter aangesloten en geprobeerd. Nu komt er langs de t stukken. Ook nog luchtbelletjes. Hoe kan ik dat oplossen? Ik heb er ook al teflontape omheen zitten. Of is het niet erg dat daar ook luchtbelletjes ontstaan?

  1. Het is niet erg dat er luchtbellen ontstaan, maar liever niet. In de meeste gevallen heb je dan de tyleenslang niet ver genoeg doorgedrukt, als dat niet lukt moet je even kijken of het rubber ringetje in het T-stuk nog wel goed zit.
   Soms kan het ook voorkomen dat de tyleenslang niet recht genoeg is afgesneden en daardoor wat lucht verliest.

 3. Zeer interessant, zowel de filmpjes als het e-book. Ik begrijp alleen niet goed hoe de drainagebuis vast te maken aan het T-stuk. Want de binnendiameter van het T-stuk is 11cm en de buitendiameter van de drainagebuis is 10cm…

  1. Dat kan gewoon met een goede watervaste duct tape. Is ook vooral van belang tijdens het aanleggen en daarna houdt het substraat alles wel op zijn plaats inclusief de tape.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *