Zwem challenge afgelopen, maar het buitenzwemmen nog niet

Ja mijn onofficiële zwem challenge is afgelopen. Vorige week dinsdag was mijn challenge compleet met 60 dagen achter elkaar zwemmen. Maar ik blijf nog steeds buitenzwemmen.

De challenge om elke dag buiten te zwemmen was een beetje spontaan begonnen en ik wist destijds ook nog niet waar het zou eindigen. Ik was benieuwd hoe het zou gaan als de zomervakantie was afgelopen. Toen de kinderen weer naar school gingen kwam ik echter in een mooi ritme terecht.

Nadat ik de kids naar school bracht begon ik mijn dag met een lekkere duik. Een heerlijk begin van de dag was het. Op een gegeven moment vond ik het in het weekend wel wat lastiger, want dan moest je er wat meer omheen plannen. Toen naderde ik ook al bijna de 50 keer en dat vond ik voor mezelf ook wel een mooi getal. Daarna mocht ik dan wel eens een keer overslaan. Toen ik het weekend daarna echter ook gewoon weer ging zwemmen vond ik 60 ook een mooi moment om te stoppen.

elke dag zwemmen in het kanaal

Mooiste ervaring

Bijna alle zestig keren waren bij strand Nijstad. De eerste twee keren waren bij de Hoogeveensche vaart en tussen al die keren Nijstad zat ook nog een paar keer Ieberenplas en Nije Hemelriek. Tuurlijk is zwemmen bij de zwemplassen het mooist. De mooiste ervaring was echter wel bij strand Nijstad.

Het was een keer op een woensdagavond rond acht uur ergens rond de 30e dag. Dat was de eerste keer dat het een beetje als een verplichting voelde. Het was ook wat kouder en het regende, die avond zou ik ook naar een kameraad gaan. Toch maar even van te voren naar Nijstad gegaan en het was heerlijk.

Ik zwom vaak in de ochtend, dus in de avond gaf sowieso al een wat andere ervaring. Het was al wat aan het schemeren en er was een hele lichte regen. Bijna gelijk toen ik in het water lag was ik blij dat ik was gegaan. Het was zo’n heerlijk moment van rust. Heerlijk zwemmen in de schemering met een hele lichte regen, prachtig moment die me heel erg goed deed.

Sporten

Het zwemmen was voor mij niet alleen verfrissing. Ik zag het ook echt als een lichamelijke activiteit die goed voor me zou zijn. Ik voel me nu na al die dagen zwemmen ook veel fitter en merkte ook zeker dat ik de borstcrawl veel langer volhou. Als je je fit voelt dan zit je ook al sneller lekkerder in je vel.

Het sporten begon ook niet bij het zwemmen, maar al vanaf de weg er naar toe. Het liefst ging ik op mijn cruiserboard wat al een mooie inspanning was. Vanaf ons huis is het een hele mooie weg over mooie fietspaden van een klein half uurtje.

Bij te slecht weer ging ik op de fiets. Hierdoor kwam ik ook altijd al lekker warm aan bij het water en dan is een verfrissende duik zeker lekker.

zwemchallenge buiten zwemmen
Rugtasje op en met mijn cruiserboard naar Nijstad gaan was een heerlijk activiteit

Verder met zwemmen

De elke dag zwemmen challenge is dan wel voorbij, ik zwem nog wel steeds een paar keer per week en dat wil ik ook nog wel langer volhouden. Nu ga ik nog twee keer per week met Jolien en ik heb ook een vriend van me zo ver gekregen dat we één keer in de week even gaan zwemmen na het wandelen.

Ik merk nu al wel dat water echt kouder begint te worden en het steeds iets langer duurt voordat je lekker gewend bent aan het water. Daarom ben ik heel benieuwd hoe het water zal voelen in de winter. Tot nu toe ben ik er in ieder geval nog heel erg van aan het genieten en merk ik dat het goed is voor mijn lichamelijke en mentale gezondheid.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *