Berry IJmker

Berry IJmker

Creatieveling, idealist, dromer en inmiddels zwemvijver bouwer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven met zijn gezin.

Ooit ben ik deze website begonnen als persoonlijke blog waarin ik vertelde over onze reis naar een groen en duurzaam leven. Inmiddels is deze website bijna helemaal overgenomen door mijn zwemvijver passie en komen er nog maar af en toe andere berichten.

Deze website die ik ongeveer in 2018 ben begonnen heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik nu mijn eigen doom bedrijf heb. Dat had ik destijds nooit gedacht en het begon met 1 van mijn zovele projecten in 2019: ‘de mini zwemvijver

Dat bericht was een groot succes en kreeg ik veel reacties op. Vanwege die vele reacties en de passie voor vijvers en buitenzwemmen die ik als kind al had ging ik er steeds meer berichten over schrijven.

Van het één kwam het ander en nadat ik werd gevraagd voor advies kwamen op een gegeven moment ook de vragen of ik een zwemvijver wilde komen aanleggen. Toen besloot ik om mijn hart te volgen en ben ik sinds 2022 begonnen als zelfstandige. Mijn vrouw heeft haar werk opgezegd en is weer lekker huismama geworden en ik heb mijn droombaan.

Zwemvijvers vind ik geweldig omdat het een verrijking is voor de natuur om je heen en voor jezelf als mens en zorgt voor een harmonie tussen beide. Ik wil samenwerken met de natuur en niet ertegen.

Hieronder nog even de oorspronkelijke ‘over mij’ tekst toen deze website nog niet was overgenomen door zwemvijvers. Voor wie nog wat meer over mij wil lezen.

Welkom op mijn persoonlijke website, blog en portfolio. Mijn naam is Berry IJmker, getrouwd met een lieve vrouw en vader van 2 prachtige kereltjes. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht als game developer.

Ik heb een passie voor de schepping en het is mijn verlangen om zo groen, duurzaam en puur mogelijk te leven. Sinds augustus 2018 ben ik huispapa en werkt mijn vrouw voor 24 uur. Wij komen rond met één part time baan door te besparen en ons huis steeds zuiniger te maken. Hierdoor zijn we als gezin lekker veel samen thuis en dat is iets wat voor ons heel belangrijk is en waar wij ook echt van genieten. Op mijn blog kan je ook volgen hoe wij dat doen.

Daarnaast ben ik graag lekker creatief bezig, ongeacht wat voor projecten of werkzaamheden het zijn en combineer ik dit met mijn groene levensstijl. Door de jaren heen heb ik al heel wat verschillende soorten werk gedaan, maar ik kan niet één iets kiezen wat ik het allerliefste doe. De afwisseling vindt ik zelf juist heel mooi en het is juist mijn kracht dat ik een breed scala aan vaardigheden heb, ook al zag ik dit eerst altijd als mijn zwakte.

Deze website is dan ook een verzameling van allemaal verschillende creatieve of groene projecten, opdrachten, artikelen, recensies en andere creatieve uitspattingen zoals: Grafische vormgeving – Duurzaam bouwen – Webdesign – Gamedesign – Muziek – Upcycle projecten – Recensies – Interviews – Interieur design – Duurzaam leven – Urban farming – Natuurlijke zwemvijvers

Ingeschreven bij KvK nr. 86810146

Bekijk deze berichten voor nog wat meer achtergrond informatie over mij