Benodigdheden zwemvijver zelf aanleggen

Hieronder staan de benodigdheden om zelf een zwemvijver aan te leggen. Sommige dingen kan ik zelf leveren en anders staat er een link bij naar de webshop waar ik de producten ook koop.

EPDM vijverfolie en onderdoek

Vijverfolie wordt via rollen in verschillende breedtes verkocht. Nadat je hebt gemeten hoeveel folie je nodig bent kijk je welke rol het beste bij jouw maten past. Gebruik EPDM vijverfolie van minimaal 1 mm dik.

Bij vijverfolie gebruik je altijd onderdoek onder de folie om de folie te beschermen. In het plantenfilter gebruik je bovenop de folie ook nog eens onderdoek. Onderdoek is altijd 2 meter breed en kan je ook per meter bestellen.

Planten voor het plantenfilter

Ik kan aan de hand van de grootte van je plantenfilter een planten pakket voor je opstellen en deze planten ook naar je toe sturen.

Afscheiding plantenfilter

De afscheiding van het plantenfilter kan je op verschillende manieren maken.

  • Houten balken
  • Houten constructie van planken en balken
  • Zandzakken (ik vul ze met grind)
  • Zware tegels
  • Stenen of keien

In het geval van een houten zwemvijver zonder een plantenfilter rondom zal er bovenop de houten constructie stenen moeten worden geplaatst van 60x30x4

Luchtpomp

De luchtpomp zorgt voor de watercirculatie in de vijver door een airlift systeem. De grootte van je vijver bepaalt welke luchtpomp je nodig bent, vooral bij de kleinere zwemvijvers is het niet erg om wat overcapaciteit te hebben. Hieronder links naar de juiste luchtpomp per vijverinhoud. In praktijk hoef je bijna nooit meer te hebben dan de AP-80.

Techniek – buizen en leidingen

Deze heb ik op voorraad en kan ik zelf leveren (dit doe ik alleen als ik de techniek bij je kom installeren.) Het gaat dan om de volgende onderdelen:

Als je door de folie of bakken heen moet werken dan ben je een doorvoer nodig.

Substraat

Het substraat is een belangrijk onderdeel in de filtratie. Dit zorgt voor een groot oppervlakte waar de filterende bacteriën op kunnen zitten.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: