Terugblik 2023 en Zwemvijver plannen voor 2024

Het einde van het jaar nadert alweer en daarmee ook tijd voor mijn laatste bericht van dit jaar. Die wil ik natuurlijk even gebruiken om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooral ook gebruiken om te vertellen over de plannen voor komend jaar.

Dit jaar was namelijk het jaar dat ik de grens van 1000 abonnees heb bereikt, dat is een mijlpaal in youtube want dan krijg ik namelijk ook een percentage van de advertenties die je ziet van youtube. Het is niet veel, ongeveer 3 euro per 1000 views, maar ik ben er heel blij mee dat de videos nu nog iets extra’s opleveren.

Ik wil via deze weg jullie dan ook allemaal bedanken die mijn video’s bekijken, heel leuk om al die positieve reacties van jullie te lezen op youtube, mijn website, mailtjes en instagram. Afgelopen jaar heb ik ook weer vele leuke mensen ontmoet, zowel online en in het echt.

Wat ik heel grappig vond is dat ik ook voor het eerst herkend ben buiten mijn woonplaats door youtube. Dit was in dierentuin AquaZoo in Leeuwarden. Heel grappig en had ik nooit verwacht.

Dit jaar heb ik ook weer een paar mooie zwemvijvers mogen aanleggen en ben ik helemaal overgestapt naar het maken van zwemvijvers met hout. Dat is voor mijzelf nu ook de manier hoe ik zwemvijvers aanleg. Daarnaast heb ik nog wel veel doe-het-zelvers geholpen met advies en plannen voor sandwichpanelen. Daar is ook niks mee, ik hout zelf gewoon meer van hout.

Eigen zwemvijver

Dit jaar heb ik ook mijn mini natuurlijke peuterbadje waar het zwemvijver avontuur voor mij mee begon eindelijk ingeruild voor een grotere zwemvijver. Hier heb ik heel lang mee gewacht omdat we eigenlijk op zoek waren naar een plekje met een grotere tuin om daar mijn droomvijver te maken en dan vonden we het zonde om hier al een zwemvijver te maken terwijl we niet weten hoe lang we hier nog wonen. Maar ja, al genieten we er misschien maar een jaar van, ik heb er geen spijt van en hadden we het maar eerder gedaan. Het is wel een heel mooi voorbeeld hoe je toch kan genieten van natuurwater in een kleine stadstuin. Hier komt natuurlijk nog een uitgebreide video en bericht van op mijn website.

Plannen volgend jaar

Ok, de plannen voor volgend jaar. Helaas had ik het afgelopen jaar iets minder tijd voor video’s en dan ik zou willen. Voor berichten op mijn blog had ik al helemaal geen tijd. Dit kwam vooral doordat ik grote aanlegprojecten had. Hierdoor kon ik heel veel doe-het-zelvers ook niet helpen. Daarom wil ik mij volgend jaar weer meer gaan richten op de doe-het-zelvers zodat ik veel meer mensen kan helpen. Dit kan dus gewoon online zijn met advies of stappenplannen wat ik nu vooral in de winter doe, maar juist ook op locatie een dag
of een paar dagen meehelpen met moeilijke stappen.

In Westerbork heb ik bijvoorbeeld samen met een klant in 2 weken een zwemvijver gemaakt. Heel leuk en daardoor hoop ik iets flexibeler te zijn zodat ik ook tijd heb om veel video’s te maken en mensen online te helpen. Het is nog even kijken hoe dit zal gaan volgend jaar en misschien moet ik toch nog wel een paar volledige aanlegprojecten doen om de begroting rond te krijgen. Ben je dus van plan om zel een zwemvijver aan te leggen en je wil dat graag samen doen of je hebt bij een paar stappen hulp nodig, neem dan zeker even contact met mij op.

De focus op doe-het-zelvers heeft er ook toe geleid dat ik ergens in de komende 3 maanden een Ebook uitbreng waarin ik uitgebreid beschrijf hoe je zelf een zwemvijver kan maken. Ik had natuurlijk al een ebook over de techniek op mijn website staan, maar dit wordt een heel stappenplan voor een complete zwemvijver.

Als je daar goed van op de hoogte wil blijven dan kan je je het beste even inschrijven op mijn nieuwsbrief.

Samengevat, dus meer focus op doe-het-zelvers via meer video’s op youtube, ondersteuning van mensen online en op locatie en een ebook. Maar het blijft een doel en je weet nooit wat de toekomst brengt, maar ik vond het wel mooi om jullie mee te nemen in mijn visie voor het volgende jaar. Ik hoop dat jullie allemaal een goede jaarwisseling hebben en wens jullie alvast een gezegend nieuw jaar toe.

Tot volgend jaar.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *