Besparen op je telefoon kosten | 3 beste bespaartips

Door veel te besparen hebben wij niet veel geld nodig om rond te komen. Hierdoor hebben wij meer tijd voor elkaar en onze passies waar we heel gelukkig mee zijn. Ik deel graag onze bespaartips met je en deze keer wil ik het hebben over hoe je kan besparen op je telefoon.

Vele dingen waar wij op besparen zijn al zo gewoon voor ons dat het altijd even nadenken is waar we ook alweer allemaal op besparen. Vaak wordt je door een opmerking van iemand anders er vaak even herinnerd. De kosten voor een telefoon zijn ook zeker zoiets. Als iemand bijvoorbeeld verteld over een nieuwe telefoon en wat hij daar dan voor betaald heeft en het goedkoop noemt.

Aangezien sommige telefoons honderden euro’s kosten een abonnement ook een paar tientjes per maand betekent dit dat je hier al snel veel geld op kan besparen.

beste bespaartips besparen op smartphone kosten

Telefoon bespaartip 1 | Wees tevreden

Dit is misschien wel de meest controversiële tip, maar wel degene waar je het meest mee bespaart. De andere tips zijn wat minder “extreem” dus lees na deze tip vooral verder.

Ik hoor van genoeg mensen die elk jaar of elke twee jaar een nieuwe telefoon kopen. Elk jaar komt er namelijk wel een nieuwere “betere” smartphone. Vooral apple speelt heel erg in op dit gevoel van het nieuwste willen hebben. Weet zelf heel goed waar je een smartphone voor wil gebruiken. Elke telefoon tegenwoordig kan namelijk bellen, whatsappen en op internet.

Een telefoon wordt tegenwoordig ook vaak als camera gebruikt en dan snap ik zeker wel dat je een telefoon met een goede camera wil. Die ontwikkeling is echter ook al zo snel gegaan dat telefoons van 2 jaar oud ook al geweldige foto’s maken.

Zelf heb ik nu al 3 jaar een telefoon wat destijds al een budget telefoon was. De enige hindering die ik er mee ervaar zijn dan ook de foto’s. Vooral omdat ik ook nog wel eens wat plaats op instagram wil ik liever wel wat goede foto’s. Sinds een paar maanden heeft mijn vrouw echter een “nieuwe” telefoon via bespaartip 3 en gebruik ik die telefoon voor mijn foto’s.

Maar goed zoals ik al zei is dit misschien een controversiële tip, voor ons is het heel normaal. Wees in ieder geval bewust waarom je een nieuwe telefoon nodig bent en als je een nieuwe nodig bent? Kijk dan naar bespaartip 3.

beste bespaartips besparen op telefoon kosten

Telefoon bespaartip 2 | besparen op je abonnement

Als je vastzit aan een abonnement van één of twee jaar kan je hier natuurlijk niet gelijk ook op besparen. Ook niet als je nadat je abonnement is afgelopen je gelijk een nieuwe telefoon koopt met abonnement.

Als je abonnement wel afloopt of maandelijks opzegbaar is dan kan je daar flink op besparen. Via pricewise kan je makkelijk een nieuw sim only abonnement kiezen. Pricewise is een overstap en vergelijkingssite. Hierop krijg je een groot aanbod van nieuwe abonnementen en kan je snel zien of je een goedkoper abonnement kan krijgen.

Omdat deze nieuwe providers je graag binnen willen hebben is er eigenlijk altijd wel een goedkoper abonnement. Wat nog mooier is van pricewise is dat je huidige provider altijd een periode heeft dat ze je een tegenvoorstel mogen doen. Zij willen je natuurlijk niet kwijt als klant en doen je dan nog een voorstel wat goedkoper is dan het abonnement dat je hebt gekozen, zo ben je nog eens goedkoper uit.

Dit is dus een hele makkelijke bespaartip om maandelijks je kosten te besparen. Naast telefoonabonnementen is pricewise ook heel geschikt om over te stappen en daarmee te besparen met zorgverzekeringen, energie leverancier, autoverzekeringen, tv en internet abonnementen.

Deze werken allemaal op dezelfde manier en soms heb je zelfs nog een welkomkorting. Vooral bij het overstappen op een nieuwe energieleverancier kan dit ook veel besparen.

Extra tip: Wil je toch een nieuwe telefoon met abonnement dan kan je ook het beste op een vergelijkingssite kijken waar deze het goedkoopste is, bijvoorbeeld dit iphone 11 abonnement.

Telefoon bespaartip 3 | Gebruikte of refurbished smartphone

Als je een nieuwe telefoon nodig bent kan je ook kiezen voor een tweedehands telefoon. Via marktplaats kan je natuurlijk een tweedehands telefoon kopen.

Wat echter ook steeds populairder wordt is om een refurbished telefoon te kopen. Dit zijn ook gebruikte telefoons, maar zien er weer uit als nieuw. Verschillende bedrijven specialiseren hierin en geven dan ook garantie op de telefoons. Dit geeft uiteraard iets meer zekerheid dan het via marktplaats kopen.

Plekken waar je een refurbished telefoon kan kopen zijn:

  • Refurbished-Iphone.shop : Goede plek voor iedereen die graag een Iphone wil.
  • Remarkt : Naast smartphones en Iphones kan je via remarkt ook refurbished computers, laptops, tablets en printers kopen
  • Smart2have : Ook een plek voor veel smartphones en tablets.

Refurbished producten heb je dus niet alleen met smartphones, maar ook met witgoed en camera’s.

Onze situatie

Zelf besteden we voor 2 telefoons in totaal ongeveer €15 per maand aan abonnement kosten (één met internet en één zonder) en heb ik mijn huidige telefoon nu 3 jaar. Mijn vrouw heeft nu sinds een paar maanden een tweedehands Iphone 7.

Ik hoop dat je wat aan deze bespaartips hebt gehad en nu weet hoe je op je eigen telefoon kosten kan besparen.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *