Er gaat niks boven zwemmen in de natuur | Ieberenplas

Het is zes uur, de zon schijnt boven de toppen van de naaldbomen. De kikkers kwaken en de vogels fluiten, rustig zwem ik door het gladde stille water en probeer de natuurlijke melodieën niet met mijn zwemmen te verstoren. Stilletjes beweeg ik door het water met geen mens in zicht, ik voel me één met de schepping.

Helemaal alleen in het water samen met mijn jongste

Wat was dat een heerlijk moment, nee daar kan geen zwembad of zwemvijver tegenop. De afgelopen dagen waren we al vaker naar een zwemplas geweest met het heerlijke weer. Gisteren waren we er rond twaalf uur en rond half acht gingen we weer terug.

We waren bij de Ieberenplas, een heerlijke zwemplas middenin een naaldbomen bos. Het is niet de plas die het dichtst bij ons is, maar het is er zoveel mooier. Het begint al als je over het zandpad naar de plas en parkeerplek in het bos moet rijden. Dan stap je uit de auto en zie je door de bomen de plas al liggen, niet een te breed strand en ook geen strand rondom. Zo kijk je uit op de natuur.

Gisteren was het al wel wat drukker en als je dan aankomt is het wel wat jammer dat je vooral de muziek van de jongeren hoort. Dat is zo zonde, want je bent op een hele mooie plek in de natuur en dan moet je toch zoiets meenemen. Gelukkig zitten bij de Ieberenplas de meeste jongeren wel bij elkaar en kan je je er wel redelijk van afsluiten.

Na een paar keer zwemmen, rivieren bouwen en lekker liggen is het zo vijf uur. Dan gaan de meesten weg en als je dan bijna in je eentje overblijft wordt de plek nog veel mooier. Je hoort de vogels weer fluiten, in de verte kwaken de kikkers en je ziet de kikkervisjes weer langs de kant komen. Dat is echt het mooiste moment om in het water te gaan en was een geweldige afsluiting van een heerlijke dag.

Nee, tegen zo’n mooie plek kan een zwemvijver niet tegenop. Kijk ook eens naar mijn top 4 zwemplassen van Drenthe.

Update: Inmiddels heb ik ook een filmpje gemaakt die misschien een nog beter beeld geeft.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

2 reacties op “Er gaat niks boven zwemmen in de natuur | Ieberenplas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *