Egel in de tuin | Eerste bewoner van ons egelhuis

Twee maanden geleden heb ik ons stenen egelhuis gemaakt. Leuk om te maken natuurlijk, maar het is nog mooier als we ook echt een egel in de tuin hebben die gebruik maakt van ons egelhuis.

Begin deze week hoorde ik een geluidje toen ik thuis kwam en wat geritsel. Nieuwsgierig als ik ben ging ik uiteraard even kijken. Het klonk meer als een vogeltje dus ik had niet verwacht dat ik een egel aan zou treffen. Tot mijn verbazing zag ik een egel mij aankijken toen ik de stoeptegel optilde.

Zo geweldig, dat was echt een geweldige manier van thuiskomen. Ik vind het zo mooi dat je een egelhuis maakt en er ook echt dan een egel in de tuin komt. Tuurlijk was dat ook de bedoeling, maar ik verbaasde me erover dat het zo makkelijk werkt. Vooral in ons stadstuintje waarbij we omgeven zijn door parkeerplekken, steegjes en straten.

egel in de tuin

Egel in de tuin

Natuurlijk hadden we al een keer een egel in de tuin gehad tijdens de nacht. We wisten dus wel dat er egels in de tuin konden komen. Nu had hij echter ook nog eens ons tuintje uitgekozen om te overnachten.

Ik weet nog niet of de egel ook zijn winterslaap hier gaat houden, want daar is het nu nog wat te vroeg voor. Misschien is hij wel elke nacht even een ander plekje in de buurt aan het testen.

In ieder geval geweldig dat het egelhuis nu ook door een egel is goedgekeurd.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Één gedachte over “Egel in de tuin | Eerste bewoner van ons egelhuis

  1. Wat heerlijk om te zien hoe vader en zoon een egelhuis bouwen. En dat er later nog een egel komt wonen, is helemaal geweldig!

    In onze tuin hebben we ook een egelhuis en genieten er erg van.

    Groet,

    Loes
    ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *