Voorgevormde zwemvijver zelf maken van vijverbakken

In mijn bericht over een zwemvijver maken van een halve silo had ik het er al over dat je datzelfde principe kan toepassen op twee vijverbakken. Aan de hand van dat bericht heb ik ook iemand geholpen om van twee vijverbakken een zwemvijver te maken en krijg je dus eigenlijk een voorgevormde zwemvijver.

Voorgevormde vijvers bestaan al jaren in verschillende vormen. De gewone rechthoekige vormen en ronde kuipen zijn het meest geschikt. Dan heb ik het vooral over een kleinere zwemvijver of plonsvijver. Wil je echt een grotere zwemvijver om in te zwemmen dan kan je bijvoorbeeld een grote HDPE bak op maat laten maken.

voorgevormde zwemvijver zelf aanleggen 1-06

De persoon die ik had geholpen met zijn zwemvijver wilde ook een kleinere plonsvijver waar je wel gewoon helemaal in kon. Je kan dan mooie grote vijverkuipen gebruiken zoals deze van 120 cm diamter. Het nadeel van een zwemvijver maken in twee verschillende vijverbakken is dat je qua waterhoogte afhankelijk bent van de gekozen bak of kuip. Als je een kuip plaatst in vijverfolie kan je de zwemvijver dieper maken want dan komt het water over de rand heen. Een zwemvijver maken van twee voorgevormde bakken is dan wel weer veel makkelijker.

Kleine voorgevormde zwemvijver zelf maken

voorgevormde zwemvijver maken
Als je twee vijverbakken gebruikt voor een zwemvijver hebben ze twee doorvoeren nodig. Eentje om het water in het plantenfilter te krijgen en eentje waar de geperforeerde slang op wordt aangesloten.
voorgevormde zwemvijver maken 2
Hier kan je mooi de aansluitingen zien en de geperforeerde slang die op de bodem van het plantenfilter ligt.
voorgevormde zwemvijver zelf maken

Op deze manier krijg je echt een apart plantenfilter. Door bakken te gebruiken als voorgevormde zwemvijver kan je iets meer het zwembad idee krijgen. Zoals ik had gezegd kan je dit systeem makkelijk in het groot doen door een hele groot bak op maat te laten maken. Je zou zelfs een groot zwembad kunnen kopen en deze apart aansluiten op een plantenfilter.

Droom je ook van een zwemvijver aanleggen, maar heb je nog weer andere wensen dan een voorgevormde zwemvijver. Of wil je juist wel een voorgevormde zwemvijver, maar dan in het groot neem dan gerust contact met me op om te zien of ik je kan helpen.

Heb je zelf een natuurlijke zwemvijver gemaakt aan de hand van mijn website, dan ontvang ik ook altijd graag de foto’s. Kijk ook eens naar andere voorbeelden van zwemvijvers.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *