Kranten als behang gebruiken | DIY Update

Mijn bericht “Zelfgemaakt behang & lijm | DIY” is één van mijn meest gelezen berichten. Elke dag wordt deze minimaal tien keer gelezen. Tijd om eens even een update te geven over dat project. Een mooie manier om kranten of bladzijdes als behang gebruiken nog een keer onder de aandacht te brengen.

Het is één van die experimenten die ik zelf vaak een beetje vergeet, maar ondertussen wel één van de meest succesvolle is. Het is natuurlijk geweldig dat je van natuurlijke middelen behanglijm kan maken. De combinatie met “goedkoop” behang zoals kranten of bladzijdes maakt het compleet. Zoals ik mijn vorige bericht al schreef werkt het niet met heel zwaar behang en is het vooral geschikt om kranten of dunnen bladzijdes te gebruiken. De kaarten uit de atlas waren een stuk dikker dan de bladzijdes en iets moeilijker te gebruiken, maar had ik wel succes mee.

Het behang hangt nog steeds

Zowel de bladzijden als de atlas hangen beiden nog net zo als wanneer ik ze heb opgehangen. Er is ook niks gaan schimmelen. Dit is iets waar ik nog wel bang voor was, aangezien je bloem gebruikt. Zoals ik al zei is het een geslaagd experiment en een duurzaam en natuurlijk alternatief voor behanglijm.

kranten als behang gebruiken
De bladzijdes hangen na twee jaar nog steeds
kaarten als behang gebruiken
De kaarten hangen ook nog steeds en zitten nog goed vast

Zoals je ziet is het zelf maken van behanglijm zeer geslaagd. Het recept vind je in mijn vorige bericht.

Kranten als behang

Ik heb dan geen kranten gebruikt, maar ik verwacht dat kranten het makkelijkst zal zijn om mee te werken. Kranten vind je ook al wel genoeg voorbeelden van op internet zoals “behangen met kranten” van huisjetuintjeboompje.nl. Heb je dus een stukje muur over waar je nog niks mee doet? Denk dan eens aan een mooie krant of mooie bladzijdes uit een oud boek.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Één gedachte over “Kranten als behang gebruiken | DIY Update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *