Off grid systeem, onze visie | Duurzame droomwoning deel 5

Zoals ik al heb geschreven in onze plannen voor onze duurzame droomwoning is een groot plan om ook off grid te gaan. Wij hebben hier zelf een mooi off grid systeem voor ontworpen waarbij de woning en omgeving in harmonie samenwerken.

Als je off grid wil gaan dan betekent dit dat je los bent van het net. Je bent niet aangesloten op het elektriciteit, gas, water en riool netwerk. Dit zal je op een andere manier moeten regelen. Hiervoor willen we moderne en oude technieken die al eeuwen in de natuur werken combineren.

Plaatjes zeggen meer dan woorden, dus ik heb hier een mooie afbeelding voor gemaakt die naar mijn idee goed laat zien wat onze visie is.

Deze afbeelding heb ik natuurlijk ook toegevoegd in het principe verzoek dat naar de gemeente is gestuurd.

In dit bericht ga ik niet verder in op hoe we energie, warmte water en afvoer regelen. De volgende berichten zullen hier per onderwerp dieper op ingaan.

Wat ik vooral wil laten zien is wat onze visie is voor een woning die in harmonie is met de natuur. Er zijn hele mooie nieuwe technieken die hierbij gaan helpen zoals natuurlijk zonnepanelen, maar ook home biogas of een biobased accu batterij. Maar er zijn ook nog hele oude technieken en processen die al eeuwen in de natuur werken en die je nu nog steeds kunt gebruiken.

Natuurlijk zal het voor ons ook pionieren zijn hoe het allemaal gaat werken, maar dat is juist ook onderdeel van het grote avontuur.

Lees hier al meer over:

Om deze afbeelding te maken heb ik bestanden gebruikt van Isometric farm door macrovector – nl.freepik.com

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *