De droom lijkt nu toch wel te gebeuren | Duurzame droomwoning deel 1

Begin dit jaar schreef ik dit bericht, waarin ik het had over een unieke kans voor ons die bijna waarheid was geworden. Helaas ging dit niet door, maar ons verlangen werd wel duidelijk.

Het volgende stuk uit het desbetreffende bericht is een mooie samenvatting van hoe wij er toen en nu nog steeds in stonden. Ik vond het ook mooi om het bericht zelf terug te lezen en te zien wat het weer bij me oproept.

We gaan nu dus ook echt voor een leven buitenaf in een tiny house of andere kleine woning, waar we het buitenleven en vrije leven helemaal kunnen omarmen. Waar we duurzaam leven en voor onze eigen energie en afval kunnen zorgen. Waar we alle geweldige technieken die in de natuur en schepping al werken ook kunnen toepassen. Het mooiste is natuurlijk om ergens een stukje grond te kopen, maar dat is met een klein budget wat lastiger, daarom gaan we ook kijken naar andere manieren om aan grond te komen, we gaan het lekker ontdekken.

Droom bijna uitgekomen | Nieuwe plannen – 24 jan 2020

Dit is dus iets waar we de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest, de ene week natuurlijk wat actiever dan de andere. Deze periodes wisselden elkaar steeds af en met het hele corona gebeuren werden bepaalde dingen natuurlijk ook uitgesteld.

Afgelopen zomer al heerlijk genoten van het buitenleven in de omgeving

We hebben verschillende opties onderzocht en overwogen. Zijn ook op meerdere plekken geweest, maar er was steeds wel iets wat ons tegenhield. De grootste afknapper was vaak de afstand. Dit komt vooral omdat we het met een kleiner budget willen doen, daardoor zijn de betaalbare kavels of woningen vaak wat verder weg, vooral in het Noorden van Groningen, aan de Duitse grens of in Zeeland bijvoorbeeld.

Nadat een actieve zoektocht weer niks had opgeleverd en we beiden door verschillende omstandigheden in een negatieve bui zaten hadden we weer eens de knoop doorgehakt om dan toch maar weer te gaan voor de woning die we nu hadden. We maakten o.a. plannen voor een grotere zwemvijver en om de schuur te verbouwen. Juist op dat moment dat we heel blij waren met de nieuwe plannen kwam uit het niets een bericht van iemand dat hij een stukje land voor ons had.

Het is geweldig op de manier hoe dit is gegaan en na een eerste gesprek waren we overtuigd dat dit is wat we wilden. We voelen ons heel gezegend in de kans die we hebben gekregen.

Het is echter nog wel een hele stap voor het zover is. Het gaat namelijk om een stukje grond van de eigenaar, maar dit is nog geen bouwkavel. Er zullen eerst dus nog heel wat stappen met de gemeente moeten worden genomen voordat wij daar onze duurzame droom woning kunnen bouwen. Dit kan nog wel een proces van één of twee jaar worden, maar dit zal het zeker waard zijn.

Het lijkt me leuk om dit hele proces ook te beschrijven op mijn website, omdat ik weet dat er ook veel andere mensen zoiets willen. Voor ons is het ook allemaal nieuw gebied hoe je dit allemaal moet gaan regelen en kan er weinig informatie over vinden. Ik hoop dan ook dat dit leerzaam zal zijn voor andere mensen.

Volg onze weg naar onze droom woning.

Lees deel 2 hier

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

3 reacties op “De droom lijkt nu toch wel te gebeuren | Duurzame droomwoning deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *