November update | Waar ben ik de komende tijd mee bezig

De komende tijd zijn er verschillende dingen waar ik mee bezig ben. Voor mij is het wel een mooi moment om even een update te geven, ook over dingen die de afgelopen periode zijn gebeurt.

Laat ik beginnen met de belangrijkste update over onze duurzame droomwoning. Sommige dingen komen daar namelijk uit voort. Als je het leest dan wordt het wel duidelijk denk ik.

Duurzame droomwoning update

Ah onze droomwoning, waar we zo graag mee willen beginnen, maar de weg lijkt nog zo lang. Inmiddels al meer dan een jaar bezig. Een week geleden kregen we weer wat te horen van de gemeente en het voelt alsof we weer een paar stappen terug gaan. Ga er niet teveel op in aangezien we nog in het proces zitten, maar het is wel frustrerend.

Dit is ook gelijk even de negatiefste update, maar daaruit komen wel hele mooie positieve. Het wachten gaan we nu namelijk niet meer doen. Door de hele tijd in de wachtstand had ik geen zin om dingen in onze huidige woning of tuin aan te pakken, geen grote dingen tenminste.

Daar heb ik nu geen zin meer in en ik ga nu weer verder alsof dit ons huis is en wat ik eraan kan doen om hier een droomwoning van kan maken. Ik zie dan wel wanneer de plannen voor onze duurzame woning worden goedgekeurd en zit daar niet steeds meer op te hopen en te wachten.

Dat gezegd hebbende, stel de komende weken gaat het in één keer wel snel met de gemeente dan ga ik de meeste van onderstaande dingen hier niet meer doen. Oeps heb ik toch weer een beetje hoop.

november update buiten in natuur
Zolang we nog niet buitenaf wonen zoeken we zelf de natuur lekker op.

Zwemvijvers

De afgelopen weken krijg ik steeds meer vragen over advies bij zwemvijvers. Inmiddels heb ik ook al vele mensen mogen helpen en ook met het “geef wat je ervoor wilt geven” principe. Dit is echt werk waar ik van geniet.

Morgen komt daar een nieuw hoofdstuk bij. Ik ga dan namelijk ook bij iemand helpen om een zwemvijver aan te leggen. Dit is iets waar ik sowieso al aan zat te denken, maar schoof ik steeds wat verder naar voren tot ik zelf ook nog een grotere zwemvijver voor mezelf had aangelegd. Zo kreeg ik de afgelopen tijd al meerdere aanvragen voor het aanleggen van een zwemvijver en dan wordt ik toch steeds enthousiaster.

Nu heb ik een hele mooie deal met iemand waarbij hij een goedkope hulp heeft voor het aanleggen van een zwemvijver en ik een mooie ervaring krijg. Ik heb er heel veel zin in om te ontdekken of dit inderdaad iets is waar ik mijn werk van wil maken.

Lastig om via dit berichtje te lezen misschien, maar ik wordt hier echt heel enthousiast van.

Eigen zwemvijver

Thuis gaat in de achtertuin de mini zwemvijver er uit, want die is voor ons nu echt te klein. Daar komt ook een grotere zwemvijver in ons kleine stadstuintje. Het zwemgedeelte wordt ongeveer 4 bij 2 meter. Zo wordt de hele achtertuin een soort water paradijs.

Youtube

De afgelopen weken was ik ook een youtube kanaal begonnen om deze website te ondersteunen. Ook met het idee dat ik straks ook de hele bouw van onze duurzame droomwoning wil vastleggen. Dan kan ik daar ook alvast wat mee oefenen.

Deze website is een hele verzameling van verschillende onderwerpen waar ik mee bezig ben en dat wilde ik op mijn youtube kanaal ook. Het youtube algoritme houdt daar echter niet zo veel van en daarom heb ik besloten om twee kanalen op te zetten.

Voor de zwemvijvers heb ik namelijk nog een apart kanaal opgezet. Ook vanwege bovenstaande leek me dat handiger. De mensen die filmpjes over zwemvijvers bekijken hebben namelijk meestal geen interesse in de andere dingen en andersom merk ik dat ook.

Kijk hier voor mijn youtube kanaal waar uiteindelijk ook de bouw van onze woning op te volgen is en kijk hier voor mijn kanaal over zwemvijvers.

Van het gas af

We gaan nu onze huidige woning ook weer verder verduurzamen. De laatste stap die we moesten nemen om van het gas af te gaan was een oplossing voor het warme water.

We hebben een elektrische boiler besteld en als ik die heb geïnstalleerd laten we de gasleiding weghalen.

Rocket stove

Onze zonnepanelen kunnen dan nog niet helemaal in onze energie behoefte voorzien. Dit komt vooral door de infra rood panelen.

We willen dus nog een warmte bron en daarom gaan we nog een rocket stove plaatsen. Een geweldige duurzame houtkachel die zorgt voor een volledige verbranding. Dit is ook het soort kachel wat ik in onze duurzame droomwoning wil gebruiken dus dat kunnen we nu dan alvast mooi ervaren.

Als ik deze ga plaatsen schrijf ik er uiteraard nog wat meer over.

Buitenzwemmen

Het buitenzwemmen doe ik ook nog steeds, al is het sinds afgelopen week nog maar één keer per week. Het zwemmen vind ik namelijk het leukst, maar dat is met deze kou wel wat minder. Het gaat me nu puur om de verkoeling en ik voel me altijd heerlijk opgefrist als ik er weer uit ben.

buitenzwemmen winter koudwaterzwemmen

Andere dingen in en rond het huis

Een aantal andere dingen die ik ook wil gaan aanpakken zijn:

  • Ventilatie op zonne-energie van solar magic plaatsen
  • Deur in schuur maken voor de fietsen zodat onze metalen berging weg kan en we meer ruimte hebben in de tuin (en mijn waterparadijs)
  • Vloer in de keuken vervangen met een natuurlijke vloer die beter tegen spetters kan.
  • Pizzaoven maken

Zo, hopelijk weet je nu een beetje wat er allemaal speelt hier. Uiteraard zijn al deze projectjes ook te volgen op mijn website en op youtube.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *