Nieuwjaars update over ons

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog had geschreven. Natuurlijk zijn daar ook redenen voor en die redenen zijn ook een mooie mogelijkheid om even een update te geven.

Er zijn eigenlijk vier updates die ik wil delen, sommigen zijn groot en andere klein. Drie ervan zijn de reden waarom ik deze periode wat minder actief ben op mijn blog en instagram. Nu heb ik wel eens vaker dat ik een paar weekjes helemaal niet inlog op instagram, dus dat is ook niet zo raar.

Duurzame droomwoning update

Laat ik beginnen met de kleinste update. We zitten nog steeds te wachten op een principe akkoord. Nadat we hem de eerste keer hadden ingediend kregen we na drie weken te horen dat we het opnieuw moesten doen, want we hadden op een verkeerd knopje gedrukt. Op 9 december hebben we deze opnieuw ingediend en daar zitten we nu nog op te wachten. Er staat ook 12 weken voor en we zitten nu ongeveer op de helft.

Thuisonderwijs

De afgelopen weken geef ik ook thuisonderwijs aan onze oudste zoon (groep 3) vanwege de sluiting van de scholen. Dit vind ik heel leuk om te doen, maar daar gaat natuurlijk ook wat extra tijd in zitten. De hele ochtend staat dan ook in het teken van school. Ik zit er eigenlijk ook de hele tijd naast en ondertussen ben ik met iets anders bezig, zoals het typen van deze blog bijvoorbeeld.

Thuisonderwijs is iets wat we eigenlijk altijd zouden willen geven, het bevalt ons heel goed en hebben er de tijd voor. Met de regels in Nederland is het wat lastiger om te realiseren, maar wie weet in de toekomst.

Ik heb weer een baan

De grootste update is toch wel dat ik weer een baan heb. Ik ben dus niet meer full time huispapa. De afgelopen maanden heb ik wel vaker gekeken naar werk, alleen zat er steeds net niet het juiste bij.

Ik werk nu als content creator bij een webshop. Simpel gezegd is mijn hoofdtaak zorgen dat de website hoger in google komt te staan en nieuwe producten op de juiste manier in de webshop zetten. Daarnaast wat grafische opdrachten en social media opzetten. Dit eerst voor ongeveer 5-7 uur in de week om te kijken of het van beide kanten bevalt en ik mag thuiswerken. Het is zelfs de bedoeling dat ik thuiswerk, dit is echt het soort werk wat ik wilde. Het is creatief, uitdagend en geeft nog een gevoel van vrijheid.

Deze baan is de grootste reden waarom ik minder met mijn blog bezig ben. Het is dan wel niet zo heel veel uur per week, maar het werk is voor veel dingen hetzelfde als wat ik op mijn blog doe. Nadat ik dan voor mijn werk bezig ben geweest in hetzelfde systeem heb ik wat minder zin om daarna voor mijn blog in hetzelfde systeem weer bezig te gaan.

Doordat ik nu weer wat werk zal Jolien uiteraard weer iets minder gaan werken. Zo zitten we samen nog steeds op 24-26 uur in de week wat voor ons genoeg is.

Nog een kleine update

Daarnaast ben ik ook nog bezig om een bordspel te ontwikkelen. Hier ben ik nu al een tijd mee bezig, de ene keer iets meer dan de andere keer. Dit is vooral een hobby project wat steeds wat serieuzer wordt. Ik geniet er gewoon heel erg van om hier mee bezig te zijn. Op dit moment ben ik nog bezig om verschillende spelonderdelen te play testen. Het zal nog wel even duren voordat het spel klaar is om te delen en het aan mijn strenge eisen zal voldoen.

Veel van mijn vrije creatieve tijd gaat dan ook hier naar uit, wat natuurlijk ook gevolgen heeft voor mijn blog. Daarom vond ik het wel leuk om te delen. Het liefst zou ik nog meer over het spel willen delen. Het is alleen beter om pas wat te delen als het klaar is, omdat anderen vaak nog niet kunnen zien wat het uiteindelijke product zal worden. Een harde les die ik door de jaren heen heb geleerd en die ook dient om mijn enthousiasme te beschermen.

Na het schrijven van deze blog merk ik weer hoe leuk het is om te doen, het kan dus zo maar zijn dat er snel weer een nieuwe zal verschijnen. Maar misschien ook wel niet haha.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *