Ecoklaas

Afgelopen weekend hebben wij als gezin het sinterklaas feest gevierd. We kochten cadeautjes van de kringloop en gingen zelf lekkere dingen maken. Het kreeg al snel de naam ecoklaas.

Wil je sinterklaas ook iets duurzamer en groener vieren? Dan heb ik hieronder wat tips voor je eigen ecoklaas.

ecoklaas feest
De kleine mannetjes waren al heel druk bezig bij al die lekkernijen.

Maak je eigen lekkernijen

Met sinterklaas zijn er altijd heerlijke dingen om te eten. Wij wilden het dit jaar iets “gezonder” en besloten om zelf wat te maken. Wij maakten het meeste al de dag van tevoren. Onze oudste keek er al de hele week uit naar het lekkere eten, dat was heel leuk om te zien. De snacks die we hadden gemaakt zijn chocolade, popcorn (met agave siroop en kaneel) en pepernoten. Om het af te maken ook nog voor iedereen een lekkere kop chocolade melk, gemaakt van de cacao die we over hadden van de zelfgemaakte chocolade.

ecoklaas snacks

Ik ben echt een chips monster, maar dit had ik al eens zelf proberen te maken in de oven en dat was geen succes. “Toch maar een keer zonder chips dan,” tenminste dat dacht ik. Een dag van tevoren zag ik bij de Albert Heijn dat de chips frietjes allemaal een sticker hadden van “35% weggooien is zonde.” Daar heb ik toen toch maar wat van meegenomen en paste wel in mijn ecoklaas idee want inderdaad, weggooien is zonde!

ecoklaas chocolade melk
Heerlijk zelfgemaakte chocolade melk

Koop kadootjes bij kringloop

Bij de dorcas winkel hebben we nog leuke kadootjes kunnen vinden. Daar is echt nog genoeg speelgoed waar je ze blij mee kan maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere duurzame kadootjes te geven.

Kranten als inpak papier or hergebruik inpak papier

Jolien bewaart ook heel vaak inpakpapier en dat kan je dan prima weer gebruiken. Zo jammer als het na 1 keer gebruik al weer wordt weggegooid. Oude kranten kan je ook prima gebruiken en ziet er ook heel leuk uit. Wil je het echt goed doen, dan gebruik je natuurlijk ook geen plakband voor het dichtplakken, maar een touwtje.

ecoklaas hergebruikt kado papier

Wij hebben echt een heel leuk feestje gehad met z’n vieren en het is zeker voor herhaling vatbaar. Ook de lekkere dingen die we zelf hadden gemaakt zullen we ook wel bij andere feestjes gebruiken.

Wil je ook nog pieten op je ecoklaas feestje dan zijn deze natuurlijk geschminkt met een milieuvriendelijke groene kleur.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *