Droom bijna uit gekomen | nieuwe plannen

Van september tot eind december zijn we bezig geweest met een unieke kans. Dit had onze droom kunnen laten uitkomen, maar op het einde is het helaas toch niet doorgegaan.

Ik wil uit respect geen namen noemen van waar we mee bezig waren, maar probeer wel een beetje een idee te geven. Wij kwamen in de mogelijkheid om iets over te nemen van een ander echtpaar. Dit had een droom kunnen zijn waarbij we heerlijk buiten af woonden en voor ons eigen inkomen konden zorgen. Wij waren kandidaat nummer één en het leek lange tijd ook heel goed, maar uiteindelijk hebben ze toch besloten om niet het traject in te gaan van opvolgen, maar om alles te verkopen. Een keuze die ik van hun kant heel goed snap, maar wat natuurlijk jammer is voor ons.

Doordat we hiermee bezig waren werd ons verlangen om buitenaf te wonen, het buitenleven en op je eigen erf voor je inkomsten te zorgen wel veel groter. Na het kijken van de leuke serie “Dennis en de vrije geesten” werd dit verlangen alleen maar bevestigd.

Wat een uitzicht, wij blijven liever wel in Nederland, maar je weet nooit

We gaan nu dus ook echt voor een leven buitenaf in een tiny house of andere kleine woning, waar we het buitenleven en vrije leven helemaal kunnen omarmen. Waar we duurzaam leven en voor onze eigen energie en afval kunnen zorgen. Waar we alle geweldige technieken die in de natuur en schepping al werken ook kunnen toepassen. Het mooiste is natuurlijk om ergens een stukje grond te kopen, maar dat is met een klein budget wat lastiger, daarom gaan we ook kijken naar andere manieren om aan grond te komen, we gaan het lekker ontdekken.

Het is wel een droom en het zou mooi zijn als het lukt, maar ons geluk is er niet afhankelijk van. Zoals ik ook al een beetje schreef in “van ons huis een droomhuis maken” proberen we nu ook al zo te leven als onze droom en dan op de plek waar we nu wonen ook al zoveel mogelijk op die manier te leven. De afgelopen maanden was dit gevoel wat minder, vanwege de unieke kans die we kregen, daardoor was ik daar heel erg mee bezig en was ik thuis niet verder aan het bouwen, knutselen en dromen.

vlonder overkapping
Afgelopen weken heb ik deze vlonder van sloophout gemaakt, weer heerlijk verder werken aan het buitenleven. Als het allemaal mooi is afgewerkt dan plaats ik hier nog een bouw verslag van.

Nu is de knop weer omgezet en gaan we echt voor die droom, maar tot die tijd (ook als het nooit gebeurd) ben ik weer lekker bezig om van ons eigen huis een droomplekje te maken. De overkapping is geplaatst, in het voorjaar komen er kippen en andere plannen zijn nog een rocket pizza oven, buiten douche, nog meer eten verbouwen en wat er ook maar op ons pad komt.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Één gedachte over “Droom bijna uit gekomen | nieuwe plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *