Zes spellen voor de prijs van één

Zo, ik ben het afgelopen jaar niet heel actief geweest met bloggen zie ik. Drie berichten geleden ging het ook al over sinterklaas, maar dan een jaar geleden. Dit jaar hadden we voor sinterklaas beide een budget van €30,-

De laatste tijd hebben we weer een leuke hobby opgepakt, namelijk het spelen van spelletjes. Voordat we kinderen kregen was dit iets wat we heel vaak deden, waarbij ik van ons tweeën wel de grootste spelletjes fan ben. We hebben nu weer het plezier en vooral rust gevonden dat we in de avond weer spelletjes doen. Ik wilde dan ook graag een spelletje kopen als sinterklaas cadeau.

Ik had al een spel gezien dat me leuk leek en die was ongeveer €30,-. Vervolgens ging ik ook even kijken op marktplaats om te kijken of het spel daar ook op stond. Helaas niet, maar van het één kwam het ander en vervolgens was ik uren op marktplaats aan het kijken naar andere spellen, vervolgens daar weer recensies of video’s over aan het kijken om te zien of ik het leuk vond.

Uiteindelijk heb ik toen 3 bordspellen gekocht via marktplaats. Tikal, Clans en Warcraft the board game. Inmiddels ook allemaal al gespeeld en het zijn goede keuzes gebleken.

We zijn ook nog even naar de kringloop geweest en daar zijn de spellen nog veel goedkoper dan op marktplaats, alleen moet je wel net geluk hebben met een leuk spel en of het compleet is. Zo kwam ik nog drie spellen van Lord of the rings tegen. Zelfs eentje nog nieuw in de verpakking voor maar €1,50. Zoals ik zei, je moet af en toe geluk hebben. Natuurlijk vind ik het verhaal van lord of the rings ook geweldig, dus hier hoefde ik niet over te twijfelen.

bordspellen tweedehands
De zes spellen bij elkaar

In de ban van de ring: het duel was niet een heel leuk spel en heb ik dan zelf ook weer op marktplaats gezet. Het ziet er wel mooi uit, maar de game mechanics zijn niet heel interessant. In de ban van de ring: De strijd echter is een geweldig spel, waar ik tot nu toe van alle 6 het meest enthousiast over ben.

Dit is een geweldig twee persoons spelletje die je heel snel kan spelen en zit echt heel goed in elkaar. Ik beschrijf hem aan anderen als een soort stratego, alleen dan veel tactischer en met kaarten die je tijdens een gevecht kan spelen. Het is echt geweldig voor een spel dat je in 15-20 minuten speelt. Extra pluspunt is natuurlijk dat Jolien het ook een leuk spel vindt.

in de ban van de ring de strijd bordspel
Geweldig twee persoons spelletje, in de ban van de ring: de strijd

Mijn publiek geheim is dan ook dat ik Jolien langzaam probeer te veranderen in een echte spelletjes gek en we straks hele zware strategische spellen van 3 uur gaan spelen.

Zo heb ik uiteindelijk voor een heel goedkoop spel net zo veel plezier gekregen als voor een duur spel plus natuurlijk nog een paar extra spellen.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

2 reacties op “Zes spellen voor de prijs van één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *