Ooievaarsstation de Lokkerij | de Wijk | Gratis uitjes

Vlak buiten de Wijk heb je het ooievaarsstation de Lokkerij. Een hele mooie plek om naar toe te gaan waar je vele ooievaars bij elkaar kunt zien.

Vandaag waren wij hier voor het eerst met de kinderen naar toe geweest. Ik was al een keer eerder geweest en het leek me leuk om op deze mooie dag met zijn allen te gaan. Zoveel ooievaars bij elkaar zien is op zichzelf al heel indrukwekkend. De locatie waar het is, is echter ook heel mooi.

Landgoed de Havixhorst

Om bij de lokkerij te komen parkeer je de auto namelijk bij landgoed de Havixhorst. De route van ongeveer 1,5 km loopt helemaal om dit landgoed heen wat ook al de moeite waard is. Doe er een mooie lokkerij bij en je hebt een heel leuk divers gratis uitje.

Wil je wat verder wandelen dan kan je verder lopen naar Landgoed Dickninge wat een paar honderd meter verder weg is. Voor de jongens was dit iets te ver, dus zijn wij dat stuk gewoon weer met de auto naartoe gereden.

Ooievaarsstation de Lokkerij

Adres: Schiphorsterweg 36, 7966 AC De Schiphorst

landgoed de havixhorst
Je parkeert je auto bij landgoed de havixhorst
chateau de havixhorst
Een imposante vertoning en een mooi begin van ons uitje. Het is nu een hotel en restaurant. Er is ook een beeldentuin bij waar je geloof ik ook mag rondkijken, maar wij hadden daar niet zo’n interesse in.
lokkerij de wijk gratis uitje 1
Een mooie weg met grote beuken richting het bos waar de ooievaar lokkerij zich bevind
Aangekomen bij de lokkerij. Onze jongste zag alle ooievaars nog niet. Als ik vroeg zie je de ooievaars, dan wees hij naar het houten bord.
de lokkerij ooievaar de wijk
De nesten zaten op veel verschillende plekken. Op de lokkerij zelf, in de bomen of op palen. Het hek was gesloten omdat we nu in het broedseizoen zitten. Toch kon je er heel veel zien.
gratis uitje ooievaar lokkerij de wijk
Het was ook mooi om veel ooievaars te zien vliegen en te landen.
ooievaar lokkerij de wijk 5
Nog meer ooievaars in de verte
In het bos moesten ook nog wat paadjes ontdekt worden
ooievaar lokkerij de wijk gratis uitje
Op het einde zagen we nog een mooi groepje in de lucht vliegen

Een ooievaar is misschien al een beetje “gewoontjes” hier in Nederland, maar om er zoveel bij elkaar te zien is wel heel bijzonder. Dit is dus zeker een geslaagd uitje. Ook mooi te combineren met beleefpad te Veeningen wat vlakbij ligt.

Kijk bij gratis uitjes voor andere leuke uitjes.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *