Eerste waterplezier | Kleine zwemvijver voorjaars update 2021

Nadat we dit jaar al hadden genoten van de eerste keer buitenzwemmen. Was het zondag de tijd om ook weer van ons kleine zwemvijvertje te genieten. 

Afgelopen zondag was ik bezig met een voorjaars schoonmaak aan ons natuurlijke spetterbadje. Dit was vooral omdat ik in afgelopen najaar niet echt onderhoud eraan had gedaan. Ik ging nu dus pas ingevallen bladeren verwijderen, dode planten resten wegsnoeien.

Deze bron van voedingsstoffen merkte je ook wel aan de hoeveelheid draadalgen die er in zaten. Ik heb dus ook behoorlijk wat draadalgen weggehaald. Nu de temperatuur gaat oplopen en de waterplanten op beginnen te komen zullen de draadalgen weer gaan verdwijnen. Hoe dit werkt kan je in dit bericht lezen.

Het is natuurlijk ook wel leuk om even weer een update van de vijver te geven en te zien hoe de vijver er in verschillende jaargetijden uitziet. Zoals je zult zien, is de vijver nog steeds kraakhelder.

 

Kinderen en een kleine zwemvijver

Het is heerlijk om te zien hoe water altijd kinderen tot zich trekt. Wat nog mooier is, is dat deze vijver ook speciaal voor ze is. Hier kunnen ze lekker in kliederen, zonder dat iemand tegen ze zegt dat dit niet de bedoeling is.

Kanttekening daarbij is wel, dat je vijver er niet netjes uit zal zien. Er drijft geregeld allemaal speelgoed in de vijver of allemaal takjes waar ze mee gespeeld hebben. Ook stappen ze snel uit de vijver, de tuin weer in en weer terug in de zwemvijver. Het plezier wat ze ermee krijgen, maakt dit wel allemaal goed.

kinderen zwemvijver voorjaar
Kijk eens hoe mooi helder de vijver eruit ziet. Je ziet de gele lis ook al weer mooi opkomen. Pas na het onderhoud dacht ik eraan om wat foto’s te maken. Dus helaas geen voor foto.
kleine zwemvijver kinderen
Dat lijkt onze oudste natuurlijk ook wel leuk
kleine zwemvijver kinderen water
Natuurlijk gaat het steeds wilder en wordt je natter en natter.
Kleine zwemvijver kinderen buitenspelen
Dan kan de broek beter uit en als de broek uit is kan je er net zo goed helemaal in. De oudste zat er ook in, maar die wilde niet op de foto in zijn onderbroek 🙂

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *