Met een zwemvijver krijg je geen extra last van muggen

Vaak krijg ik te horen dat mensen bang zijn dat ze last van muggen krijgen als ze een zwemvijver aanleggen. Vervolgens denken ze ook dat ze dat moeten oplossen. Ik ga uitleggen waarom dat niet zo is.

Ten eerste leggen muggen eitjes in stilstaand water wat in een zwemvijver zeker geen geval is. Dit is echter niet de hoofdreden, want er zullen altijd wel een paar plekjes zijn waar de muggen wel rustige de eitjes kunnen leggen.

Muggenlarven staan op het menu van vele diertjes en deze dieren zullen op den duur allemaal de weg naar je zwemvijver vinden en daarom maken de muggenlarven helemaal geen kans om uit te groeien tot volwassen muggen.

Wat ik vaak zie en hoor van mensen is dat je daarom zelf voor die roofdieren moet zorgen door er vissen in te doen. Vissen moet je alleen toevoegen aan een zwemvijver als je dat mooi vindt, maar zeer zeker niet om de reden dat ze muggenlarven eten. Want er zijn dus genoeg andere dieren die dat doen en die hebben niet de nadelen van vissen. >> Lees hier meer over vissen in een zwemvijver.

Wees ook niet bang als je tijdens het aanleggen heel veel muggenlarven ziet. Vaak is er tijdens het aanleggen al een laag water in je vijver en dan weten de muggen dit al snel te vinden. Geef dit echter tijd en als je zwemvijver klaar is dan verdwijnen deze snel genoeg.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *