Ontwerp van een zwemvijver maken | Stadstuin zwemvijver deel 1

In de november update had ik al aangegeven dat mijn mini zwemvijver wordt vervangen door een grotere zwemvijver. Vandaag wil ik het ontwerp graag met jullie delen.

Aangezien het een stadstuintje is zal de zwemvijver bijna de hele achtertuin in beslag nemen. Dat vind ik uiteraard helemaal niet erg. Ik wil in de achtertuin echt een klein paradijsje maken wat ook samen één geheel vormt. De randen van het plantenfilter gaan mooi over in de tuin en je zal niet een duidelijke afscheiding zien.

Vooral het strandje aan de zuidkant, wat tevens een zitplekje is om te genieten van de zon zal een hoogtepunt worden. Dit plekje is alleen te bereiken via wat stapstenen en vanaf deze plek kan je ook het water in.

Een zwemvijver ontwerpen

Als eerste ging ik de tuin opmeten, vooral omdat ik zuinig moet zijn met mijn ruimte. Aan de hand daarvan maakte ik een schetsontwerp om een idee te krijgen van de grootte en de plaatsing van de verschillende elementen.

Hierna werkte ik het uit in 3d. Daardoor krijg je een nog beter idee van de ruimte die het in de tuin inneemt en kan je ook makkelijk de andere elementen in de tuin meenemen.

zwemvijver ontwerp maken zelf

Zelf ben ik heel tevreden met dit ontwerp. Het zwemgedeelte is 250 bij 180 cm, groot genoeg om lekker breed in te kunnen drijven. Wil je goed volgen hoe dit hele proces verder gaat houd dan mijn website in de gaten of abonneer je op mijn youtube kanaal.

De volgende stap zal het graven van het gat zijn. Ondanks het formaat zal dit met de handen nog een behoorlijke klus zijn.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *