Eindejaarsupdate 2022

De laatste dag van het jaar is een mooi moment om weer even een update te geven van alles wat er de afgelopen maanden gebeurd is. Vooral omdat ik niet zo heel actief meer ben in het schrijven van blog berichten.

Eigen bedrijf

Laat ik beginnen met de grootste update en verandering in ons gezin. Na jaren op mijn blog informatie te hebben geschreven over zwemvijvers en het geven van advies aan doe-het-zelvers ben ik in juli mijn eigen bedrijf in zwemvijvers begonnen.

Het is echt super geweldig dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken en ook nog eens als eigen bedrijf. Ik ben hier heel dankbaar voor en ook voor de vele mensen die mij hebben geholpen om deze droom realiteit te maken.

Inmiddels heb ik meerdere zwemvijvers aangelegd en veel online adviesgesprekken gegeven en doe het zelf plannen gemaakt voor mensen.

Jolien stopt met werken

Het ging zelfs zo goed dat we besloten dat Jolien wel minder kon werken. Jolien werkte eerst nog minimaal 2 dagen in de week en een slaapdienst. Ik was toen nog niet volledig met mijn eigen bedrijf bezig, maar vanaf september ging ze alleen nog 1 slaapdienst doen voor een paar maanden.

Maar sinds december is ze helemaal gestopt en weer lekker huismoeder. Ik ben dus geen huispapa meer en kan me helemaal richten op mijn eigen bedrijf en dat voelt heel goed.

Zoals gezegd doe ik werk wat ik geweldig vind en Jolien geniet er weer van om thuis wat meer de dingen te regelen.

Ik heb wel een drukke periode achter de rug gehad omdat ik ook bleef overnachten op veel plekken waar ik een zwemvijver ging aanleggen. Daardoor waren we voor het eerst sinds we getrouwd waren meerdere nachten niet samen. Dat was soms wel even lastig, maar ik heb wel hele leuke mensen ontmoet en voelde me heel welkom bij de mensen waar ik ging overnachten.

Winterstop

Door die drukke periode hoefde ik in de winter juist niet te werken. Dit was ook altijd wel het plan, ik houd niet van de winter en vind het ook niet fijn om in die periode zwemvijvers aan te leggen. Vooral als ik het voor het geld niet hoef te doen.

Daarom ben ik nu een paar maanden ‘vrij’ en kan ik straks in het voorjaar mooi weer beginnen met aanleggen. Het is toch heerlijk dat ik die mogelijkheid heb en dat we nu gewoon meerdere maanden als gezin helemaal samen zijn.

1000 per maand

Dit kunnen wij natuurlijk doen door onze levensstijl. Ondanks dat de prijzen zijn gestegen kunnen wij nog steeds rondkomen van een inkomen van 1000 per maand.

Voordat de gas prijzen gingen stijgen hadden wij al geïnvesteerd om onze woning gasvrij te maken en daar hadden wij de afgelopen maanden mooi geluk mee.

Uiteraard moeten wij sommige dingen laten, maar wat wij ervoor terug krijgen is het nog steeds waard.

Youtube

Iets meer dan een jaar geleden ben ik ook begonnen met youtube en dat is ook vooral een reden dat ik wat minder tijd heb om blogs te schrijven.

Ik ben echt verrast door het succes van youtube en de vele leuke reacties die ik daar op heb gekregen. In iets meer dan een jaar tijd heb ik meer dan 600 abonnees gekregen.

Youtube in combinatie met mijn website is ook echt wel de reden waarom ik zo makkelijk met mijn eigen bedrijf kon beginnen.

Daarnaast vind ik het ook heel leuk om te doen, het is soms nog wel ongemakkelijk om je zelf te filmen, maar het wordt steeds natuurlijker.

Plannen voor het nieuwe jaar

Dit is natuurlijk ook even een mooi moment om te vertellen over de plannen van het nieuwe jaar

Zwemvijvers aanleggen
In maart begin ik weer met het aanleggen van zwemvijvers en ik start met een ritje naar België waar ik 2 verschillende adressen ga bezoeken.

Bedrijfsauto
We gaan ons kleine betrouwbare autootje ook inruilen voor een grotere auto. Het is toch wel makkelijk om wat meer ruimte te hebben om spullen mee te kunnen nemen voor mijn aanleg projecten.

We willen een auto die ik als bedrijf kan gebruiken, maar we gebruiken het ook als onze gezinsauto. 2 auto’s vinden wij zonde van de kosten. Een nieuwe auto is sowieso wel een stapje voor ons, omdat we nu zo goedkoop rijden.

Youtube
Met youtube hoop ik dit jaar over de 1000 abonnees te komen. Dit is een belangrijke grens want vanaf dan kan je ook geld verdienen met de advertenties die je altijd ziet in youtube filmpjes.

Dit zal een leuke extra inkomstenbron zijn. Omdat wij rondkomen van zo weinig geld kunnen die inkomsten al snel 10% van onze benodigde inkomsten zijn, toch lekker.

Zwemvijver en workshops
Omdat een nieuwe woning met grotere kavel nog wel heel lang op zich kan laten wachten gaan we nu toch in ons kleine stadstuintje een kleine zwemvijver maken.

Heerlijk om daar zelf van te kunnen genieten, maar ik vind het ook fijn als ik dan mensen hier thuis kan ontvangen om een zwemvijver te laten zien. Het lijkt me ook leuk om dit te doen in combinatie met workshops die ik aan een klein groepje kan geven voor doe-het-zelvers die ook een zwemvijver willen maken.

Zo, volgens mij heb ik nu wel even alle updates gegeven. Vanavond nog leuk oud en nieuw vieren en de komende maanden nog even genieten van de vrijheid hier thuis. Ga ook hier thuis nog even wat klussen en dus ook lekker met de tuin en de zwemvijver bezig.

Allemaal bedankt voor de leuke reacties en dat jullie mij volgen. Ik wens jullie ook allemaal een gezegend nieuw jaar.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *