Eerste ontwerp | Duurzame droomwoning deel 3

Om de gemeente een beter idee te geven van onze plannen heb ik een 3d model van de woning gemaakt. In het gesprek werd dit ook al aangeraden.

Zoals ik in mijn vorige bericht al had gezegd proberen we zoveel mogelijk zelf te doen. Daar hoort een ontwerp van de woning ook bij en ik vond het wel mooi om te proberen dit in 3d te doen.

Naast dat het goed was voor de gemeente was het voor onszelf ook goed om te kijken wat we nu zelf echt willen. Laat ik voorop stellen dat niks vast staat, vooral niet het uiterlijk. We willen vooral ook meedenken met de wensen (regeltjes) van de gemeente.

Op dit moment denken we aan een woning van 8 bij 4 of 5 meter. Niet echt een tiny house, wel kleiner dan de woning die we nu hebben. Voor ons tweeën zouden we wel veel kleiner kunnen, maar voor onze twee jongens die ook groter worden hebben we het idee dat we het toch iets groter willen. Jolien noemt het een tiny house xxl en dat vind ik wel een mooie beschrijving. Doordat de woning wat groter lijkt dan een tiny house komt ook vooral door de boven verdieping. Een tiny house heeft vaak een loft waar je slaapt, waar je niet rechtop kan staan. Wij willen de bovenverdieping wel gebruiken zodat je er kan staan omdat je die ruimte op je erf toch al kwijt bent.

We willen in ieder geval een woning maken van natuurlijke materialen en wij denken dan aan een stro woning. Hier zal ik in een ander bericht meer over vertellen. In het kort is een woning van stro goed geïsoleerd (luchtdicht) maar wel ademend (dampopen) wat zorgt voor een goed binnenklimaat.

Hieronder de woning met verschillende aangezichten.

De zuidkant helemaal van glas met tuindeuren, Eén van onze grootste wensen.
Door de ramen aan de zuidkant wordt de woning ook opgewarmd door de zon, in een ander bericht licht ik dit meer toe
Lijkt ons heerlijk om in huis te zitten en dat je zo helemaal naar buiten kan kijken
Dak aan de zuidkant steekt wat uit zodat in de zomer de zon niet in de woning schijnt.
Het is een stro woning, maar aan de buitenkant hoef je dat niet te zien. Ik heb nu gekozen voor zwarte planken aan de buitenkant omdat dit een goedgekeurde materiaal keuze van de gemeente is in dat gebied.
Aan de noordkant en dus de koudste kant helemaal geen ramen

In volgende berichten zal ik alle duurzame oplossingen die we willen gebruiken toe lichten zoals warmte, energie, materiaal keuze en meer.

Wil je goed op de hoogte blijven dan kan je me volgen op instagram of je inschrijven met je mail.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *