We zijn thuis

Wij hadden een hele mooie blog genaamd “We zijn thuis.” Op deze blog beschreven wij onze weg naar meer tijd samen als gezin via een groene bewuste levensstijl. We plaatsten elke maand een uitgebreid overzicht van onze uitgaven en inkomsten en beschreven dingen die we deden om meer te besparen. Door al deze plannen zou ik in de toekomst minder hoeven te werken en dus meer thuis zijn, omdat we minder uitgaven hadden.┬á

Vanwege hostingproblemen kon ik echter niet meer bij onze blog en door backup problemen ben ik helaas ook al mijn berichten kwijt. Heel jammer, want ik had heel veel plezier in het bloggen. Daarom begin ik toch weer met bloggen en probeer ik het te zien als een nieuwe start, omdat er inmiddels ook heel veel is veranderd.

Het doel is namelijk al bereikt, we zijn meer thuis samen als gezin, alleen niet helemaal op de manier zoals we hadden gepland. Ik stond op het punt om minder te gaan werken, door een burn-out veranderde echter de hele situatie. Iets wat ik niet zag aankomen, maar wat achteraf gezien al 2 jaar aan de gang was. Het was ook niet zo gek want er was heel veel gebeurd en in combinatie met mijn karakter ging dat dus niet helemaal goed. Ik wil hier verder niet uitgebreid op in gaan, maar het is wel de reden waarom we nu in deze nieuwe situatie zitten.

De nieuwe situatie is nu dat ik huispapa ben en Jolien werkt nu in de gehandicaptenzorg. Ze werkt 5 ochtenden in de week, 2 slaapdiensten. Ze werkt standaard 24 uur per week en af en toe extra invallen. Het is geen vetpot, maar we kunnen het er net mee redden en dat is prima, want we zijn nu wel veel meer samen en dat was het doel.

Toch was het wel een hele moeilijke tijd, naast de burn-out kwamen er ook heel veel veranderingen. Jolien moest in 1 keer werken en ik moest meer in het huishouden doen. Daarnaast had ik mijn burn-out ook wel onderschat, ik dacht dat ik er zo weer bovenop was. Ik ging eerst ook nog wel wat meer achteruit.

Inmiddels zijn we iets meer aan de nieuwe situatie gewend en kijken we niet zo veel meer naar de negatieve dingen. We kijken nu positief vooruit en kunnen weer genieten. We hebben een heerlijke situatie waarbij we bijna elke middag samen zijn als gezin. We werken nog steeds met een budgetlijst en houden onze uitgaven goed in de gaten. We gaan nog steeds voor een groene en duurzame levensstijl. We blijven investeren in een duurzame oplossingen voor ons huis en doordat ik nu veel thuis ben doe ik ook bijna alle verbouwingen zelf.

Het is niet helemaal op de manier gegaan zoals we hadden gedacht en Ik ben zelf nog zeker niet de “oude.” Desondanks voelen we ons nu zeker gezegend. Zo kan ik nu ook weer genieten en pak ik weer wat meer dingen op die ik echt heel leuk vindt zoals bloggen, we zijn thuis!

 

 

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *