Bouwverslag zwemvijver Gasteren

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het aanleggen van een natuurlijke zwemvijver in Gasteren. Dit is ook de voornaamste reden dat ik bijna geen berichten meer plaats op mijn blog.

Het hele project heb ik ook gefilmd en plaats ik allemaal op mijn youtube kanaal. De filmpjes geven mensen die geïnteresseerd zijn om zelf een zwemvijver aan te leggen hopelijk een goed idee. Klik hier voor de playlist van alle bouwverslagen tot nu toe in Gasteren.

Naast deze filmpjes ga ik ook nog uitgebreidere filmpjes maken die alle stappen uitleggen.

Maandag begin ik bij mijn volgende zwemvijver project in Deventer.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

2 reacties op “Bouwverslag zwemvijver Gasteren

 1. Dag Berry
  Ik ben zelf van plan ook een kleine zwemvijver aan te leggen met behulp van je video’s en info.
  In de bouwverslagen van in Gasteren zie ik dat de luchtpomp bij deze vijver uitkomt in het filtergedeelte en niet in het zwemgedeelte zoals in de technische tekeningen te zien is. Wat maakt dat het hier wel kan?
  Welk soort hout gebruik je hier als scheiding?

  Groeten, Maarten

  1. Hey Maarten, leuk dat je ook zelf een zwemvijver gaat aanleggen.
   Ik ben steeds bezig om te experimenteren met zwemvijvers en nieuwe methodes en technieken te onderzoeken om het maken nog simpeler te maken. De plaatsing van de buis in het filtergedeelte is daar ook een gevolg van. Dit raad ik nu voor iedereen ook aan die ik advies geef. Ik heb dit alleen nog niet op mijn website staan, want daar kan ik nog niet echt tijd voor vinden om dat aan te passen.

   Door de plaatsing in het filter hoef je niet door de afscheiding heen en de aanleg is veel simpeler.

   Het hout wat hier gebruikt is is azobé hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *