Zomerkade Huizen | Zwemmen in het gooimeer

In mijn top 4 Zwemplassen van Drenthe had ik het er al over dat we wat meer zwemplassen ging ontdekken dit jaar. Ik had niet verwacht dat we helemaal in Huizen wat zwemwater gingen opzoeken, dat is wel een tochtje van bijna 2 uur voor ons. Ik had echter een consult opdracht voor natuurlijke zwemvijvers in Huizen. Terwijl ik bij die mensen thuis was gingen mijn vrouw en kinderen alvast naar de Zomerkade in Huizen.

Dit was een heerlijke combinatie. Ik had eerst een heel leuk gesprek en na een kleine twee uur ging ik op mijn cruiserboard ook naar de Zomerkade. Eerst even lekker samen wat eten en dan spelen in het zand. Er stond best wel een stevig windje en de de zon was ook geregeld weg achter de wolken.

Er was ook niemand in het water en het zag er ook niet heel aantrekkelijk uit. Maar ja, ik wil hoe dan ook in ieder geval even in het water. Mijn tactiek is normaal om er gewoon in te rennen en dan duik je er vanzelf in want je kunt niet meer terug. Het gooimeer aan de zomerkade is echter behoorlijk ondiep langs het strand dus die tactiek ging niet helemaal lukken.

Dan maar even gewoon rustig erin lopen en toen merkte ik al dat het water helemaal niet zo koud was. Toen ik voorbij de boeien was, voelde het water al zo heerlijk dat ik er helemaal in dook. Ik had eerst verwacht dat het gewoon even snel zwemmen was en dan er vanwege de kou er weer uit. Het was echter heerlijk.

Het is natuurlijk ook gewoon een groot meer en daardoor had je ook mooi wat golven. Het was heerlijk om daar lekker in je rug op te dobberen. Daarna gingen Jolien en de kinderen er ook nog in. De jongens vonden het heel leuk om over de golven te springen en Jolien houdt ook heel erg van het dobberen in het water. Voor de jongens waren die golven ook wel iets nieuws om te ontdekken. Het was mooi om ze zo te zien genieten en steeds wat dieper proberen te gaan.

Er gingen toen ook steeds meer mensen in het water en je merkte dat niemand er echt rekening mee had gehouden dat het best lekker was om even het water in te gaan. Want je zag vooral veel kinderen in hun onderbroek het water in springen.

Zo werd het een heerlijke dag waarbij ik eerst vanuit mijn passie mensen mocht helpen en daarna heerlijk kon genieten met mijn gezin.

Zomerkade huizen

De zomerkade is een klein strandje aan het gooimeer. Het ligt in het Noorden van het plaatsje Huizen en is omgeving door appartementen en woningen. Het lijkt een beetje op een mini boulevard zoals je die aan de zee hebt. Voor de bewoners van Huizen een hele mooie plek om te zwemmen, zeilen, paddle boarden of bootje varen. Heerlijk als je vlakbij zo’n plek woont.

zomerkade huizen strand
Eerst nog lekker op het zand spelen. Er staat ook een speel piratenboot op het strand waar de kinderen zich kunnen vermaken. Die van ons vonden de parkeerplek met schuine randen en muren ook heel interessant. Daar konden ze mooi tegen aan rennen en overheen lopen. Langs het strand ligt ook een verhoogd muurtje waar je mooi vanaf kan springen op het zand.
zomerkade huizen boulevard
Hier zie je de piratenboot staan en kan je mooi zien hoe het strand is omringd met huizen en appartementen.
zomerkade huizen
Hier kan je wat beter zien dat het een groot meer is. In de verte zag je zeilboten en andere bootjes voorbij varen.
zwemmen gooimeer zomerkade huizen
Het was hier ook nog wel ondiep, maar je kon al wel een beetje zwemmen. Ik weet ook niet hoe ver je moet lopen voordat je er niet meer kan staan. Doordat het zo ondiep is, was de water temperatuur wel een stuk lekkerder.
zwemmen zomerkade huizen
Lekker genieten in de “golven”

Wij hebben een heerlijke dag gehad in Huizen bij de zomerkade. Ik kan me voorstellen dat dit een geliefde plek is bij veel inwoners van Huizen.

Oh ja groot voordeel van zomerkade Huizen

Ik was nog even vergeten een paar grote voordelen te noemen. Je kunt er gratis parkeren en je auto echt naast het strand zetten. Ook zijn er gratis toiletten beschikbaar.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Één gedachte over “Zomerkade Huizen | Zwemmen in het gooimeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *