Besparen door geduld te hebben

De afgelopen week heb ik eindelijk de vlonder gemaakt onder onze overkapping. Het had een tijdje geduurd, maar ik kon steeds geen balken vinden via marktplaats die ook nog enigszins betaalbaar waren. Vervolgens heb ik er ook een paar maanden niet naar gezocht tot twee weken geleden. Het mooiste was dat ze ook nog eens gratis waren, dubbel geluk. Nu kunnen we heerlijk genieten onder overkapping en het is ook nog ruim op tijd voor het voorjaar.

Wij doen eigenlijk al onze aankopen tweedehands of het moet een duurzaam alternatief zijn. Vooral voor dingen die we eigenlijk niet nodig zijn willen we er niet te veel geld aan besteden. Wij hadden in principe geen veranda nodig, we konden prima op het stenen terras zitten, maar dit was niet zo mooi. Voor mij moet iets wel vooral mooi zijn, dus ik droom dan al snel van een mooie houten veranda. Natuurlijk kan je dan gelijk houten planken gaan halen, maar als je een kleiner budget hebt of je wilt wat duurzamer zijn dan moet je dus op marktplaats op zoek. Hierdoor kan het dus gebeuren dat dit project zo een tijd stil staat, maar ja, dan ga ik wel weer met iets anders aan de slag.

Balken die ik gratis heb kunnen ophalen.

Vooral bij het inrichten van ons huis hebben we dit geduld nodig en wordt het op de proef gesteld. Zoals ik al zei, moet het voor mij vooral mooi zijn. Hierdoor duurt het inrichten bij ons wat langer en dat is prima. De woonkamer ziet er nou geweldig uit en bestaat uit allemaal tweedehands spullen. Hier heb ik wel geduld voor moeten hebben en ben ik vaak langs kringloop winkels geweest. Het moment dat je dan iets vindt dat past in je huis geeft wel een geweldig gevoel. De rest van ons huis is nog niet zoals ik het zou willen, de keuken begint al wel steeds meer vorm te krijgen zoals ik het zou willen.

interieur-begonia
Na wat geduld en speuren hebben we nu een mooi hip interieur met tweedehands spullen waar we veel complimenten voor krijgen

Door geduld te hebben kan je dus zeker heel veel besparen op vele extra dingetjes, maar dan moet je wel bereid zijn dat je soms iets langer in de “troep” zit zoals het geval bij onze overkapping. De planken had ik bijvoorbeeld al wat eerder gevonden en die lagen nu behoorlijk rommelig in de weg onder de overkapping, maar hier kon ik niet mee bezig want het was wachten op de balken.

Berry IJmker

Creatieveling, ontwerper en dromer die zich een weg knutselt en bouwt naar een groen en duurzaam leven als gezin

Één gedachte over “Besparen door geduld te hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *